One-stop-shop voor visserij, maritieme diensten, offshore (energy) en windmolenparken

IJmuiden Port Services (IJPOS) bestaat uit een groep dienstverlenende bedrijven in het (open) havengebied van IJmuiden. De zeehaven van IJmuiden is een van de grootste havens die direct aan de Noordzee liggen en fungeert bovendien als de toegangspoort van het Noordzeekanaal richting Amsterdam.

IJmuiden ligt ook in de buurt van Schiphol, de internationale luchthaven. Alle bij IJPOS aangesloten bedrijven zijn dicht bij elkaar gevestigd en bieden gezamenlijk een one-stop-shop voor de scheepvaart, de visserij, de offshore (energy) industrie en windmolenparken: van hydraulische systemen tot visserij en sleepvaart, van afvalverwerking tot het uitvoeren van onderwaterwerken en van staalbouw tot elektrische en elektronische installaties.

Ook niet-technische diensten, zoals enquêtes en levering van hydrografische en navigatieapparatuur, worden aangeboden. De IJPOS-bedrijven kunnen u voorzien van alle diensten in de visserij-, offshore- en maritieme sector. Neem een kijkje in de tekst en klik door naar de service die u nodig heeft.

Nieuwe zeesluis IJmuiden

In 2016 startte Rijkswaterstaat met de bouw van een nieuwe, grotere zeesluis bij de ingang van het Noordzeekanaal. De huidige sluis is te klein geworden voor de steeds grotere schepen. De bij IJPOS aangesloten bedrijven hebben hun krachten gebundeld om zowel in de voorbereidings-, realisatie als de onderhoudsfase als lokale bedrijven een rol van betekenis te kunnen spelen.